Gyorstipp a tartásod javításához és derékfájás ellen

Sokan szóltatok hogy szeretnétek valami egyszerűt és gyorsat, amit otthon is meg tudtok csinálni,és ami segít abban hogy egyenesebben tudjatok járni.

Kaposvári Gergely, 2021, November 4

10 éve vagyunk edzők a pályán, de még nem találkoztunk olyan ügyféllel aki nem akart volna javítani a tartásán.
A probléma az az, hogy az interneten elérhető gyakorlatok bonyolultak, nehezek és latinul vannak. Kéne valaki aki lefordítja őket emberi nyelvre – persze ettől még el kell őket végezni, és kinek van erre ideje… na igen. Tudom. Én csak olyan gyakorlatokat használok, amik tényleg ütnek, mert nekem sincs időm szarozni (már bocsánat).

Szóval itt van kettő gyakorlat amihez SEMMI nem kell, és kettő amihez egy gumiszalag azért mégis. Bármelyik kettőt választhatod, keverheted is őket. Vagy akár letolhatod mind a négyet, egymás után. 

Minden nap csinálj meg belőlük 10-et.

Ennyi. Lehet 2, 3 10-es kör is, de egy már elég.

Adj neki egy hetet és javulni fog a tartásod. Ha még mindig kétséged lesz, szólj, és időzítünk neked egy ingyenes edzést ahol megoldjuk amit meg tudunk egy óra alatt.

Most olyan gyakorlatokat mutatok, amik a hátadat fogják átmozgatni és ellazítani. Egész pontosan azt a zöld izmot, ott. Méghozzá azért, mert ez a zöld izom annyira nagy, hogyha vele valami nem oké, az úgy összetekeri a felsőtestedet, hogy csak na. Az biztos hogy nem fogod tudni ‘kihúzni magad’!

széles hátizom lazításával tartás javítása, derékfájás javítása. Kaposvári Gergely Csaba Személyi Edző cikkje

A 4 gyakorlat pedig:

Eszköz nélkül:

Halál Angyala

Csak lassan. Az orrodat a padlóra irányítsd, az álladat húzd be. Ha fáj a derekad, ne emeld fel a mellkasod. Ez egyébként az egyik nagyágyú a derékfájás kezelésében. Hogy igazán dolgozz a tartásodon, nyúlj ki olyan messzire amennyire csak tudsz.

Orrkoptató Guggolás:

A lábaid nézzenek a fal felé, a térdeket pedig told ki oldalra. Ha nem megy sehog, akkor nézd meg azt, hogy vajon van-e lúdtalpad. Ha van, akkor emeld meg a lábad boltozatát azzal, hogy belekapaszkodsz a padlóba. Innen ülj hátra és ereszkedj olyan mélyre amennyire csak tudsz.

Eszközzel:

Archoz húzás

A tartás nagyágyúja. Komolyan. Könnyűnek látszik, de kicsit sem az! Itt a lapockádra figyelj. Meg arra, hogy a hüvelykujjad legyen leghátul a gyakorlat végén. Gyenge szalagot használj elsőre.

Lehúzás váltott fogással és nyújtással:

A könyököket tartsd magad előtt, a lapockákat húzd oda, ahol a melltartó csatja van (vagy lenne), húzd le a szalagot. Húzd összébb a lapockákat és told ki a könyököt oldalra, majd engedd fel a szalagot. Engedd hogy nyújtsa a hátad 10 másodpercig, majd ismételj.

Ha kérdésed van írj.

Ne feledd, az első edzés ingyenes nálunk, szóval gyere és próbáld ki miből vagy!

Gergely

Kaposvári Gergely 2017-ben alapította az FTA-t (Force Training Academy, a Csillagok Háborúja hatására)

2019-ben szerződtünk le a máltai rögbi csapatok hivatalos edzőivé.

Miközben a csapatot a 38. helyről a 13.-ra hoztuk fel világszinten, sok olyan problémát kellett megoldanunk amit addig a profi sportolók között is csak alig tudtak, az amatőr világban pedig szinte senki. Ehhez egy olyan rendszert kellett kidolgozni amit teljesen új alapokra helyezi a sportolást.

Ez a rendszer lehetővé teszi azt, hogy ügyfeleink magabiztos örömöket leljék a testmozgásban.

Edzőink szuperhősök a maguk kategóriájában: vannak köztük Spartan versenyzők, street-workout artisták és sportsérülés- és sportoktató specialista.

Mivel 10 év tanulás kellett ahhoz hogy ezt a rendszert kidolgozzuk és ma már Ausztráliától Svájcon át Amerikáig vannak ügyfeleink, csak olyan emberekkel dolgozunk együtt, akik hajlandóak beletenni a szükséges munkát és erőfeszítést.

Azt tapasztaljuk hogy ma az edzést és a sportot összekeverik emberek. Az edzés nem a sportolást jelenti, hanem azt, ahogy a testet gyakorlatokkal felkészítjük a sportra.

Ez a felkészülés pedig nem sablongyakorlatok használatát jelenti, hanem egy teljesen személyre kidolgozott terv amit lépésről lépésre kell követni.

Az emberi test izmai, ízületei együtt, egy összetett rendszerben dolgoznak hatékonyan. A test tehát csak úgy működik jól, ha minden együtt dolgozik.

Így mára már bebizonyosodott hogy bár a testedzés valóban szép izmokat épít, ezt a sport oktatása teszi egésszé.

Az egészség korona az emberek fején, de sajnos csak a betegek veszik észre.

Küldetésünk, hogy teljes figyelemmel segítsünk az ügyfeleinknek a testi és lelki egészség elérésében és új célok kitűzésében. Az a célunk hogy minden ügyfelünk rendelkezzen egy személyre szabott, hatékony edzésmódszerrel és ezt tudja is használni. Napról-napra azon dolgozunk, hogy mindig naprakész, kipróbált és bizonyítottan működő gyakorlatokat oktassunk az edzéseink során.

Kövess minket a facebookon:

https://www.facebook.com/Ftahungary/

A szeminárumaink:

https://www.oktatas.tanuljmegedzeni.hu

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 − 11 =